4 personen
gemiddeld
40 min.
lunch, voorgerecht
home recepten Tomatensoep met balletjes en koriander-knoflookbrood

Tomatensoep met balletjes en koriander-knoflookbrood

ingrediënten


40 min
4 personen
2 eetlepels verse koriander

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 stokbrood

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels paneermeel

dit product is niet beschikbaar

1 eidooier

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

250 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel maizena

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter vleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse tijm

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram tomaat

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

70 gram tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

2 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui, knoflook en laurierblaadjes. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze circa 1 minuut mee.
  • 2 Schep de gember, tomaten en tijm erdoor en smoor 8-10 minuten.
  • 3 Giet de bouillon erbij en kook zachtjes circa 15 minuten.
  • 4 Vorm intussen kleine balletjes van het gehakt, komijn, eidooier, paneermeel, zout en peper.
  • 5 Verwijder de laurierblaadjes uit de soep. Pureer de soep. Voeg de gehaktballetjes toe en kook zachtjes 5-7 minuten. Bind de soep met maizena aangelengd met de melk.
  • 6 Rooster het stokbrood, bestreken met olijfolie gemengd met knoflook en koriander, in een hete grillpan of onder de ovengrill. Serveer bij de soep.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 595 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 55 gram
eiwit 24 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate