4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch
home recepten Tomatentaartje met Hollandse garnalen

Tomatentaartje met Hollandse garnalen

ingrediënten


25 min
4 personen
theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel verse tijm
2 eetlepels sinaasappelsap

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

100 gram Hollandse garnalen

dit product is niet beschikbaar

30 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

30 gram veldsla

dit product is niet beschikbaar

125 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

1 lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

4 vellen filodeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

muffinvorm

4 quichevormen

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de deegvellen in vieren.
  • 2 Bestrijk ze met de boter en leg in ieder vormpje of in iedere holte van de muffinvorm 4 deegvelletjes schuin op elkaar.
  • 3 Bak ze in circa 12 minuten in het midden van de oven lichtbruin en krokant.
  • 4 Meng de ingrediënten voor de dressing en voeg er de bosui, zonder het loof, aan toe. Schep de dressing door de tomaten.
  • 5 Wip de deegbakjes uit de vormen. Leg er veldsla of rucola in en verdeel de tomaten erover.
  • 6 Schep de garnalen en het loof van de bosui op de tomaatjes

wijnadvies

Tomaten en Hollandse garnalen zijn beide Sauvignon Blanc-liefhebbers. Denk aan Danie de Wet, Qué Mas of eentje met wat meer appelzuurtjes, die uit Touraine.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 290 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 19 gram
eiwit 8 gram