4 personen
gemiddeld
10 min.
lunch, voorgerecht
home recepten Tomatentartelette

Tomatentartelette

ingrediënten


10 min
4 personen
4 takjes oregano

dit product is niet beschikbaar

50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

6 ansjovisfilets

dit product is niet beschikbaar

500 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

1 rol bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

6 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verhit de olie en fruit hierin de sjalotten circa 5 minuten op een lage stand. Voeg de knoflook toe en fruit 1 minuut mee. Breng op smaak met zout en peper en laat afkoelen.
  • 2 Verwarm de oven op 200ºC. Rol het deeg uit op de bakplaat en leg de tomaatjes met de bolle kant naar boven op het deeg. Verdeel de ansjovis, sjalot en knoflook ertussen. Bestrooi met de kaas en bak in het midden van de oven in 25-30 minuten goudbruin. Bestrooi met de oregano en serveer direct.

bereidingstip

Vervang de snoeptomaatjes in dit recept door romatomaten, in kwarten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 425 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 13 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate