4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht

Tompouce

ingrediënten


20 min
4 personen
poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels vloeibare honing

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

150 gram mascarpone

dit product is niet beschikbaar

40 gram amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

3 vellen filodeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Leg een vel filodeeg op de bakplaat bekleed met bakpapier.
  • 2 Bestrijk het deeg met het ei en leg er een vel bovenop. Bestrijk dit ook met ei en leg het laatste vel erop.
  • 3 Bestrijk ook dit met ei en snijd het deegvel met een pizza­snijder in 8 gelijke stukken (driehoek, vierkant, rechthoek of ruit).
  • 4 Bestrooi ze met een derde van het amandelschaafsel. Bak in de oven in circa 8 minuten goudbruin en knapperig.
  • 5 Roer ondertussen de mascar­pone los met de citroenrasp, sap en honing.
  • 6 Leg op elk bord een filokoekje en verdeel hierover de mascarpone.
  • 7 Bestrooi met de rest van de amandelen, leg het andere filokoekje erbovenop en bestrooi met poedersuiker.

bereidingstip

Lekker met vers fruit en munt.

wijnadvies

Kies een zoete wijn, Neirano Asti Spumante is altijd goed. En niet te vergeten Yellow Tail Moscato. Maar ook Portly sweet white is graag in de buurt van een tompouce te vinden.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 365 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 24 gram
eiwit 9 gram