4 personen
gemiddeld
35 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Tompouce met roomkaasvulling en fruit

Tompouce met roomkaasvulling en fruit

ingrediënten


35 min
4 personen
500 milliliter cava

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter prosecco

dit product is niet beschikbaar

4 bollen citroenijs

dit product is niet beschikbaar

blaadje munt
100 gram geleisuiker

dit product is niet beschikbaar

250 gram gemengd zomerfruit

dit product is niet beschikbaar

150 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bosvruchtenjam

dit product is niet beschikbaar

4 plakjes bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

200 gram roomkaas naturel

dit product is niet beschikbaar

75 gram witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakpapier

4 hoge glazen

4 coupes

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de basterdsuiker door de roomkaas. Klop de slagroom stijf.
  • 2 Spatel de slagroom luchtig door het roomkaasmengsel en laat in de koelkast verder opstijven.
  • 3 Halveer de plakjes bladerdeeg, prik er gaatjes in en verdeel de jam erover. Bak ze in 12-15 minuten goudbruin in het midden van de oven.
  • 4 Smelt de chocolade au bain-marie en strijk deze uit over het bakpapier.
  • 5 Ga met een vork over de chocolade heen zodat je lange slierten krijgt. Vorm ze tot een krul door het bakpapier wat te buigen.
  • 6 Leg wat fruit apart voor garnering. Breng de rest van het fruit met de geleisuiker aan de kook en laat iets inkoken.
  • 7 Maak stapeltjes van bladerdeeg, roomkaasmengsel, bladerdeeg, roomkaasmengsel en dek af met de fruitgelei.
  • 8 Garneer met fruit, munt en de chocoladekrullen. Schep de bollen ijs in 4 hoge glazen en vul af met de wijn.

bereidingstip

Als gemengd zomerfruit zijn aardbeien, frambozen en blauwe bessen heel lekker.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1080 kcal
vet 55 gram
verzadigd vet 34 gram
koolhydraten 112 gram
eiwit 11 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté