6 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Tonijn uit de oven

Tonijn uit de oven

ingrediënten


25 min
6 personen
3 eetlepels broodkruim

dit product is niet beschikbaar

6 moten tonijn
3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels kappertjes

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

1 takje verse oregano
1 bosje verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

foodprocessor

ovenschaal

  • 1 Snijd 2 repen van de schil van de citroen af en pers er 3 eetlepels sap uit. Pluk de peterselie van de steeltjes en hak het blad met de oregano, de afgespoelde en uitgelekte kappertjes, de knoflook en de citroenschil in de foodprocessor klein. Meng er het citroensap, de olie en wat zout en peper door.
  • 2 Verwarm de oven voor op 220°C. Leg de tonijnmoten in de ovenschaal. Verdeel er het peterseliemengsel over. Bestrooi met het broodkruim en zet de schaal circa 10 minuten in de hete oven. De juiste oventijd is afhankelijk van de dikte van de moten; de tonijn moet net gaar zijn.
  • 3 Geef er bijvoorbeeld sperzieboontjes bij die zijn gaargekookt en opgeschud met olijfolie, fijngesneden basilicum, blokjes gepelde tomaat en wat zout en peper.

wijnadvies

Lekker met een van stevig fruit voorziene Bardolino uit het Italiaanse Veneto. Beaujolais is een uitstekend Frans alternatief. Serveer ze rond 14°C.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 220 kcal
vet 6 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 37 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate