- 1 Doe de tonijn in een kom. Giet een scheutje melk over de broodblokjes. Meng de tonijn met het brood, de eierdooier, de peterselie en wat zout en peper tot een samenhangend geheel en vorm er een afgeplatte bal van. Zet afgedekt in de koelkast tot hij wordt gebakken.
- 2 Bestrooi de tonijnburger aan beide kanten met bloem. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de burger op middelhoog vuur in circa 5 minuten per kant gaar en goudbruin.
- 3 Strooi de bosui-ringetjes over de burger. Serveer de burger met wat sla tussen een geroosterd broodje en schep er wat gekruide tomatensaus of kerriesaus uit een potje of flesje over. Of eet met sla en friet en een van bovengenoemde sauzen.
bereidingstip
Wie geen mini-blikje tonijn kan vinden, koopt een gewoon blikje van 180 gram en maakt de dubbele hoeveelheid. Bewaar de tweede burger in de diepvries.