1 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Tonijnburger

Tonijnburger

ingrediënten


20 min
1 personen
1 lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

olie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 eidooier

dit product is niet beschikbaar

1 scheutje melk
1 snee brood

dit product is niet beschikbaar

90 gram tonijn naturel

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Doe de tonijn in een kom. Giet een scheutje melk over de broodblokjes. Meng de tonijn met het brood, de eierdooier, de peterselie en wat zout en peper tot een samenhangend geheel en vorm er een afgeplatte bal van. Zet afgedekt in de koelkast tot hij wordt gebakken.
  • 2 Bestrooi de tonijnburger aan beide kanten met bloem. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de burger op middelhoog vuur in circa 5 minuten per kant gaar en goudbruin.
  • 3 Strooi de bosui-ringetjes over de burger. Serveer de burger met wat sla tussen een geroosterd broodje en schep er wat gekruide tomatensaus of kerriesaus uit een potje of flesje over. Of eet met sla en friet en een van bovengenoemde sauzen.

bereidingstip

Wie geen mini-blikje tonijn kan vinden, koopt een gewoon blikje van 180 gram en maakt de dubbele hoeveelheid. Bewaar de tweede burger in de diepvries.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 340 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 19 gram
eiwit 25 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté