4 personen
gemiddeld
15 min.
lunch, klein gerecht/snack, klein gerecht
home recepten Tonijnenvelopjes

Tonijnenvelopjes

ingrediënten


15 min
4 personen
2 eetlepels sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

theelepel hete pepersaus

dit product is niet beschikbaar

theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

1 rode puntpaprika

dit product is niet beschikbaar

50 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

prei

dit product is niet beschikbaar

1 blik tonijn

dit product is niet beschikbaar

4 plakjes diepvriesbladerdeeg

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de plakjes bladerdeeg diagonaal door. Meng de tonijn met de prei, doperwten, paprika, paprikapoeder en pepersaus naar smaak. Verdeel deze vulling over de helft van de driehoeken.
  • 2 Bestrijk de deegrandjes met ei. Vouw de deegpunten naar elkaar toe tot kleine driehoeken en druk de deegnaden dicht met een vork. Prik de bovenkant van het deeg in.
  • 3 Bestrijk de envelopjes met ei en bestrooi met het sesamzaad. Bak in het midden van de oven in 20­-25 minuten gaar en goudbruin. Lekker met chili­ of barbecuesaus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 405 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 22 gram
eiwit 27 gram