4 personen
gemiddeld
30 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Tonijnsalade met knoflookcroutons

Tonijnsalade met knoflookcroutons

ingrediënten


30 min
4 personen
2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 sneeën wit brood

dit product is niet beschikbaar

1 stokbrood

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 tomaten

dit product is niet beschikbaar

1 krop sla

dit product is niet beschikbaar

250 gram maiskorrels

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels groene olijven

dit product is niet beschikbaar

1 komkommer

dit product is niet beschikbaar

550 gram tonijn naturel

dit product is niet beschikbaar

550 gram tonijn op olie

dit product is niet beschikbaar

400 gram sperziebonen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de sperziebonen 10 minuten, giet ze af, spoel er koud water over en laat uitlekken.
  • 2 Meng de ingrediënten voor de dressing en voeg zout en versgemalen peper toe. Schep de tonijn, komkommer, olijven, maïs en dressing door elkaar.
  • 3 Bak het brood in de olie met knoflook goudbruin.
  • 4 Scheur de slablaadjes iets kleiner. Leg ze op een schaal met de tonijnsalade erop. Garneer met de sperziebonen, tomaatparten en croutons.

bereidingstip

Breid de salade uit met ansjovisfilets en geroosterde paprika.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 660 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 49 gram
eiwit 38 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté