4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Torta marinara al ricotta

Torta marinara al ricotta

ingrediënten


20 min
4 personen
1 theelepel Italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

150 gram kruidige tomatensaus

dit product is niet beschikbaar

1 courgette

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

100 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

250 gram ricotta
bloem

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel Italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

1 pak witbroodmix

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

springvorm

taartvorm

  • 1 Vet de vorm in. Sla het deeg terug en kneed nogmaals door. Halveer het deeg en rol op een met bloem bestoven werkvlak een deel uit tot een lap van een halve cm dik.
  • 2 Bekleed hiermee de vorm en laat de randen overhangen. Dek de vorm en de rest van het deeg af met een doek om uitdrogen te voorkomen.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200ºC. Klop de ricotta met de parmezaan en eidooier los en breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Verdeel het ricottamengsel over de bodem van de vorm en verdeel de helft van de courgette erover. Snijd het overhangend deeg gelijk met de bovenkant van de vorm.
  • 5 Rol de rest van het deeg uit tot een lap van een halve cm dik en snijd de lap iets groter dan de vorm. Kerf op een paar plaatsen in en maak in het midden een gat (evt. met een uitsteekvormpje).
  • 6 Giet de tomatensaus over de courgette en dek af met de rest van de courgette en daarna met het deegdeksel. Bevochtig de deegranden en knijp ze goed op elkaar.
  • 7 Klop het eiwit los en bestrijk het deeg ermee. Bestrooi met de rozemarijn en bak de taart in het midden van de oven in 30 minuten gaar. Laat 10 minuten staan en snijd dan in stukken.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Dit recept combineert goed met J. Meyer Pinot Blanc. Liever Italiaans? Schenk dan Mastio della Loggia Soave.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 675 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 65 gram
eiwit 33 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté