4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Tortellini met andijvie en walnoten

Tortellini met andijvie en walnoten

ingrediënten


20 min
4 personen
20 gram pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

500 gram tortellini gevuld met kaas

dit product is niet beschikbaar

400 gram andijvie

dit product is niet beschikbaar

1 snufje chilipepervlokken
4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

50 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Rooster de walnoten in een droge, hete koekenpan. Hak de noten grof en houd apart.
  • 2 Verwarm de olie met de knoflook op een lage stand in een hapjespan tot de knoflook zachtjes bruist, maar niet verkleurt. Voeg de chilivlokken en andijvie toe en roerbak een paar minuten tot de groente slinkt.
  • 3 Kook de tortellini. Schep ze uit de pan en meng ze met de andijvie. Besprenkel met nog wat olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Verdeel over borden en bestrooi met de Parmezaanse kaas, walnoten en pijnboompitten.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 810 kcal
vet 39 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 84 gram
eiwit 29 gram