4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Tortellini met pompoen, tomaat en geitenkaas

Tortellini met pompoen, tomaat en geitenkaas

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

150 gram geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

1 bakje cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

400 gram (spinazie)tortellini

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel Italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter gezeefde tomaten

dit product is niet beschikbaar

500 gram pompoenen

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie en fruit hierin de ui 2-3 minuten. Schep de pompoen erdoor en bak deze 2-3 minuten al omscheppend mee.
  • 2 Voeg de gezeefde tomaten toe en breng op smaak met zout en peper. Kook zachtjes 6-7 minuten.
  • 3 Kook intussen de tortellini. Giet af en laat uitlekken.
  • 4 Serveer de tortellini met de pompoensaus en de tomaatjes. Verdeel de geitenkaas en peterselie erover.

bereidingstip

Vervang de spinazietortellini door kaastortellini of kies voor ravioli.. Neem in plaats van geitenkaas, roomkaas naturel of gorgonzola.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Pirovano Pinot Grigio


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 590 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 69 gram
eiwit 23 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté