4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Tortellini ovenschotel

Tortellini ovenschotel

ingrediënten


15 min
4 personen
150 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

750 gram diepvriesspinazie à la crème

dit product is niet beschikbaar

nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

100 gram roomkaas naturel

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter zure room

dit product is niet beschikbaar

450 gram tortellini gevuld met kaas

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Kook de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • 2 Meng de zure room met de roomkaas en melk. Breng op smaak met de knoflook, nootmuskaat, zout en peper.
  • 3 Giet de tortellini af en schep in de ovenschaal. Verdeel hierover een laag spinazie en schenk het roommengsel erover.
  • 4 Bestrooi de tortellinischotel met de geraspte kaas en zet circa 15 minuten in het midden van de oven tot de kaas gesmolten en goudbruin is. Serveer eventueel met brood erbij.

bereidingstip

<h4>Bereidingstips</h4> • Vervang de roomkaas naturel in dit recept door roomkaas met tuinkruiden. </br> • Garneer de schotel met reepjes rode paprika op de geraspte kaas.. <h4>Welke bijgerechten kun je erbij serveren?</h4> • Frisse rucolasalade met cherrytomaat en citroendressing </br> • Knoflookbrood of focaccia om in de saus te dippen</br> • Gegrilde groenten zoals courgette en paprika voor extra bite</br> Wil je het helemaal simpel houden: kies één salade én brood erbij.. <h4>Hoe bewaar je een tortellini-ovenschotel?</h4> Laat de ovenschotel eerst afkoelen en bewaar hem daarna afgedekt maximaal 2 dagen in de koelkast. Je kunt de schotel ook van tevoren klaarmaken tot vlak voor het bakken en hem dan, afgedekt, in de koelkast zetten; reken op de dag zelf 5 à 10 minuten extra oventijd omdat hij koud de oven ingaat. Wil je hem langer bewaren, vries de ovenschotel dan in en laat hem voor gebruik volledig ontdooien in de koelkast; zo blijft hij tot 2 maanden goed.. <h4>Welk vlees past er goed bij tortellini-ovenschotel?</h4> Wil je vlees toevoegen aan de tortellini-ovenschotel? Dit past er goed bij: </br> • Kipfilet of kippendij – mild van smaak en lekker mals </br> • Spekreepjes of pancetta – geven een hartige, zoute bite</br> • Gehakt (rund of half-om-half) – rul bakken en door de saus mengen


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 950 kcal
vet 53 gram
verzadigd vet 32 gram
koolhydraten 78 gram
eiwit 34 gram
Terugroepactie | SPAR Slavink 2st