4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Tortilla van rijst met Spaanse worst

Tortilla van rijst met Spaanse worst

ingrediënten


30 min
4 personen
3 eieren

dit product is niet beschikbaar

150 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter kippenbouillon van tablet

dit product is niet beschikbaar

250 gram witte rijst

dit product is niet beschikbaar

250 gram gele rijst

dit product is niet beschikbaar

150 gram chorizo

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm 2 eetlepels olie en fruit de ui op middelhoge stand in circa 5 minuten.
  • 2 Voeg de knoflook en worst toe en fruit nog 2 minuten mee. Voeg de rijst toe en roer alles om.
  • 3 Giet de kippenbouillon erbij en kook de rijst in circa 15 minuten beetgaar.
  • 4 Doe alles over in een kom en roer de doperwten en eieren er goed door.
  • 5 Verwarm wat olie in een schone pan met antiaanbaklaag en stort de rijst erin. Laat op laag vuur met het deksel op de pan in circa 5 minuten bakken.
  • 6 Schud de pan, draai de tortilla met behulp van de deksel of een plat bord om en laat de tortilla omgekeerd weer terugglijden in de pan.
  • 7 Bak deze kant op lage stand nog eens 5 minuten en laat de tortilla circa 10 minuten rusten alvorens hem aan te snijden.
  • 8 Van binnen mag de tortilla nog iets vochtig zijn.

wijnadvies

Viva España! Het wit van Nava Real, de rosé van Vega Libre of de tinto van Finca Labarca blieven graag een puntje van deze tortilla.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 525 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 58 gram
eiwit 20 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté