4 personen
gemiddeld
30 min.
bijgerecht
recepten Tortillatulband met zoete-aardappelchili

Tortillatulband met zoete-aardappelchili

ingrediënten


30 min
4 personen
1 handje koriander

dit product is niet beschikbaar

1 handje cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels tacosaus

dit product is niet beschikbaar

250 gram zure room

dit product is niet beschikbaar

100 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

5 tortillawraps

dit product is niet beschikbaar

150 gram mais

dit product is niet beschikbaar

400 gram kidneybonen

dit product is niet beschikbaar

400 gram tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

200 gram zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

tulbandvorm

  • 1 Kook de aardappelblokjes in circa 15 minuten gaar in water met zout.
  • 2 Verhit intussen de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de kerrie, paprikapoeder en tomatenblokjes toe en laat 5 minuten pruttelen. Voeg vervolgens de zoete aardappel, kidneybonen en tweederde van de mais toe en breng op smaak met zout en peper. Laat op een lage stand pruttelen.
  • 3 Leg intussen de gehalveerde tortilla’s dakpansgewijs in de tulbandvorm, zodat de vorm volledig bedekt is.
  • 4 Strooi de geraspte kaas in devcorm en verdeel de helft van de zure room erover. Schep vervolgens de aardappelchili in de tulbandvorm. Schep niet helemaal vol, zodat je nog voldoende tortilla over hebt om de tulband dicht te maken.
  • 5 Vouw de bovenkant van de tulband dicht en druk stevig aan. Leg eventueel iets erop om de tortilla goed dicht te drukken, bijvoorbeeld een lepel.
  • 6 Bak de tulband in de oven (180ºC) in circa 20 minuten stevig en goudbruin. Neem uit de oven en keer voorzichtig om op een bord. Serveer met de overige zure room, tacosaus, tomaatjes, overige mais en de koriander.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 780 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 90 gram
eiwit 27 gram
Nieuwe recalls | Saté Schnitzel 2 stuks