6 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Toscaans gehaktbrood

Toscaans gehaktbrood

ingrediënten


20 min
6 personen
1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 ciabattabrood

dit product is niet beschikbaar

50 gram ansjovisfilets

dit product is niet beschikbaar

2 romatomaten

dit product is niet beschikbaar

2 vleestomaten

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels paneermeel

dit product is niet beschikbaar

100 gram groene olijven

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

3 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar

180 gram gedroogde tomaten op olie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

cakevorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Giet de tomaten af, bewaar de olie voor een sladressing. Pureer de tomaten.
  • 2 Meng het gehakt met de tomatenpuree, de sjalotjes,het ei, de olijven en zout en peper. Kneed goed door. Voeg als de massa te vochtig is enkele eetlepels paneermeel toe.
  • 3 Vet de cakevorm in en schep het gehakt erin. Druk goed aan en strijk met de achterkant van een vochtige lepel glad.
  • 4 Leg de plakken tomaat erop en druk ze iets in het gehakt. Verdeel de ansjovisfilets kruislings over de tomaten.
  • 5 Bak het gehaktbrood in circa 50 minuten gaar in het midden van de oven.
  • 6 Bestrijk de plakken brood met olijfolie waaraan knoflook is toegevoegd en leg ze de laatste 15 minuten naast de cakevorm in de oven.
  • 7 Laat het gehakt in de cakevorm iets afkoelen en snijd het daarna in dikke plakken. Serveer met het ciabattabrood.

wijnadvies

Sensi Chianti


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 675 kcal
vet 44 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 28 gram
eiwit 40 gram