4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Toscaans rundvlees

Toscaans rundvlees

ingrediënten


30 min
4 personen
300 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter water

dit product is niet beschikbaar

runderbouillon van tablet
2 eetlepels tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

theelepel chilivlokken
400 gram Italiaanse wokgroenten met champignons
500 gram runderstooflappen

dit product is niet beschikbaar

100 gram gerookte spekblokjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olie

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

15 gram verse rozemarijn
1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Boen de sinaasappel schoon en rasp de helft van de oranje schil eraf. Pers de vrucht uit. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en hak ze grof. Pers de teentjes knoflook.
  • 2 Verhit de olie in een braadpan en bak het spek op een middelhoge stand ca. 5 min. Snijd intussen het vlees in blokjes van 2 cm en bestrooi met peper en zout.
  • 3 Verhoog de warmtebron en bak het vlees samen met het spek in ca. 3 min. rondom lichtbruin. Voeg de wokgroenten, knoflook en chilivlokken toe en bak alles samen 3 min. Schep de tomatenpuree erdoor en bak 1 min. mee.
  • 4 Los het bouillonblokje op in het hete water. Schenk dit samen met de wijn, de rasp en het sap van de sinaasappel bij het vlees. Voeg de rozemarijn toe en breng het gerecht tegen de kook (laat het niet koken). Doe het deksel op de pan en stoof het vlees in ca. 3 uur gaar. Laat het laatste halfuur zonder deksel stoven, zodat de saus iets indikt. Breng op smaak met zout en peper.

bereidingstip

Serveer met aardappelgratin en haricots verts met spek.. <p><strong>Invriezen</strong></p> Laat de Italiaanse stoof maximaal twee uur afkoelen tot kamertemperatuur. Verdeel in porties die je voor het kerstdiner makkelijk kunt ontdooien. Bewaar de stoof in luchtdichte bakjes of diepvrieszakken en schrijf de datum erop. Gebruik je zakken? Haal dan zoveel mogelijk lucht eruit. Laat ongeveer 1 cm ruimte vrij aan de bovenkant voor de uitzetting tijdens het invriezen. Leg de bakjes of zakken vervolgens plat in de vriezer, zodat ze gelijkmatig bevriezen. . <p><strong>Bewaren</strong></p> De ideale vriezertemperatuur is -18°C. Laat de stoof niet langer dan drie maanden in de vriezer liggen. . <p><strong>Ontdooien en opwarmen</strong></p> Zet de bevroren stoof de avond of 24 uur van tevoren in de koelkast. Je kunt de bak of zak op een schaal of bord zetten om eventueel vocht op te vangen. Verwarm de ontdooide stoof daarna in een pannetje. Schep het tijdens het verwarmen om, zodat het gelijkmatig wordt verhit. Heb je minder tijd? Ontdooi de stoof dan in dan in de magnetron! Zorg ervoor dat de stukken vlees niet te groot zijn. Zet de bak of zak op een bord om het vrijkomende vocht op te vangen. Verwarm het eten op de ontdooistand van de magnetron en schet het tussendoor een paar keer om.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 351 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 36 gram