4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Toscaanse omelet met groenten, bonen en mozzarella

Toscaanse omelet met groenten, bonen en mozzarella

ingrediënten


25 min
4 personen
200 gram mozzarella

dit product is niet beschikbaar

1 blik cannelliniboon
1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

400 gram Italiaanse wokgroenten

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

75 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

8 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel pesto

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

500 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

  • 1 Breng de tomaatjes met de balsamicoazijn en peper aan de kook. Laat op een lage stand 8-10 minuten inkoken, zodat de azijn en de rest van het vocht verdampt en er een dikke saus ontstaat. Pureer deze saus eventueel met een staafmixer en schep de pesto erdoor.
  • 2 Klop de eieren los met de melk, zout en peper. Verhit 1 eetlepel olijfolie en bak hierin een omelet. Bak zo nog 3 omeletten en houd afgedekt warm op een bord op een pan heet water of in een warme oven.
  • 3 Verhit de rest van de olijfolie in een wok of hapjespan en roerbak hierin de Italiaanse groenten met de kruiden 6-8 minuten. Schep de laatste 2 minuten de bonen erdoor.
  • 4 Verdeel het groentemengsel met de mozzarella over de omeletten. Vouw dubbel en schep de tomatensaus erover.

bereidingstip

In plaats van een Italiaanse omelet kun je ook een Thaise omelet met Thaise roerbakgroenten en gehakte koriander maken of een Chinese omelet met Chinese wokgroenten met een sausje van ketjap manis, gezeefde tomaten en gembersiroop.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 570 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 22 gram
eiwit 31 gram