- 1 Borstel of veeg de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes of repen. Verhit de olijfolie in een soeppan en bak hierin de knoflook met de paddenstoelen 2 minuten.
- 2 Giet de bouillon erbij en kook zachtjes 5 minuten. Kook intussen de ravioli of tortellini en giet deze af.
- 3 Boen de citroen schoon. Snijd van de helft ervan reepjes van de schil en pers de vrucht.
- 4 Voeg een beetje citroensap bij de soep. Leg de ravioli of tortellini in diepe warme borden en giet de paddenstoelenbouillon erover.
- 5 Garneer met reepjes citroen en blaadjes basilicum.
bereidingstip
Neem voor de gemengde paddenstoelen kastanjechampignons, oesterzwammen en shiitakes.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.