4 personen
eenvoudig
20 min.
voorgerecht
home recepten Toscaanse paddenstoelenbouillon

Toscaanse paddenstoelenbouillon

ingrediënten


20 min
4 personen
2 takjes basilicum

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

250 gram (spinazie)tortellini

dit product is niet beschikbaar

250 gram ravioli gevuld met spinazie
250 gram tortellini gevuld met kaas

dit product is niet beschikbaar

250 gram ravioli gevuld met kaas

dit product is niet beschikbaar

1 liter groentebouillon van tablet

dit product is niet beschikbaar

1 liter kruidenbouillon van tablet
1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

200 gram gemengde paddenstoelen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Borstel of veeg de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes of repen. Verhit de olijfolie in een soeppan en bak hierin de knoflook met de paddenstoelen 2 minuten.
  • 2 Giet de bouillon erbij en kook zachtjes 5 minuten. Kook intussen de ravioli of tortellini en giet deze af.
  • 3 Boen de citroen schoon. Snijd van de helft ervan reepjes van de schil en pers de vrucht.
  • 4 Voeg een beetje citroensap bij de soep. Leg de ravioli of tortellini in diepe warme borden en giet de paddenstoelenbouillon erover.
  • 5 Garneer met reepjes citroen en blaadjes basilicum.

bereidingstip

Neem voor de gemengde paddenstoelen kastanjechampignons, oesterzwammen en shiitakes.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 250 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 30 gram
eiwit 8 gram