4 personen
eenvoudig
30 min.
lunch, voorgerecht
recepten Toscaanse tomatensoep

Toscaanse tomatensoep

ingrediënten


30 min
4 personen
3 eetlepels platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

400 gram Spaanse witte bonen

dit product is niet beschikbaar

1 liter kruidenbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 liter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

70 gram tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

2 stengels bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

750 gram tomaten

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Leg de tomaten even in kokend water, pel ze en snijd ze in stukjes.
  • 2 Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook.
  • 3 Voeg de bleekselderij, paprika, tomatenpuree en paprikapoeder toe en bak circa 2 minuten.
  • 4 Voeg de tomaten toe. Giet de bouillon erbij en kook zachtjes circa 15 minuten.
  • 5 Roer de bonen erdoor en verwarm circa 5 minuten zonder te koken.
  • 6 Serveer de soep en bestrooi met de peterselie. Lekker met focacciabrood, olijfolie en zeezout.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 250 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 24 gram
eiwit 9 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté