4 personen
gemiddeld
30 min.
voorgerecht
recepten Toscaanse tomatensoep met pesto

Toscaanse tomatensoep met pesto

ingrediënten


30 min
4 personen
1 halve ui (gesnipperd)
1 halve liter vleesbouillon
2 eetlepels olijfolie
2 wortels
1 eetlepel tomatenpuree
2 eetlepels pesto

dit product is niet beschikbaar

100 gram rauwe hammen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

1 liter vleesbouillon van tablet

dit product is niet beschikbaar

750 gram romatomaten

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

stukje winterwortel
1 theelepel gedroogde rozemarijn
3 wortels

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook
1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel balsamicoazijn
2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepels pesto
2 eetlepels tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

50 gram rauwe ham reepjes
4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

375 gram romatomaten

  • 1 Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de tomatenpuree 2 minuten.
  • 2 Voeg de ui, worteltjes en knoflook toe en bak zachtjes 3 minuten.
  • 3 Voeg de sjalotjes, worteltjes en knoflook toe en bak zachtjes 3 minuten.
  • 4 Schep de rozemarijn en tomaten erdoor en bak ze 3 minuten mee.
  • 5 Giet de bouillon erbij en kook zachtjes met deksel 15 minuten.
  • 6 Breng de soep op smaak met zout en peper en roer de balsamicoazijn erdoor.
  • 7 Pureer de soep en serveer deze in warme borden.
  • 8 Verdeel de ham over de soep en schep er een lepeltje pesto op.

bereidingstip

Lekker met crostini. Bestrijk plakjes stokbrood of ciabatta met olijfolie, gemengd met geperste knoflook, en rooster ze onder een hete ovengrill.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 250 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 9 gram