online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
voorgerecht
Recepten Toscaanse tomatensoep met pesto

Toscaanse tomatensoep met pesto

ingredi├źnten

4 eetlepels olijfolie

2 eetlepels tomatenpuree

2 sjalotjes

1 ui

3 wortels

stukje winterwortel

1 teentje knoflook

1 eetlepel verse rozemarijn

1 theelepel gedroogde rozemarijn

750 gram romatomaten

1 liter vleesbouillon van tablet

2 eetlepels balsamicoazijn

100 gram rauwe hammen

2 eetlepels pesto


  • 1 Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de tomatenpuree 2 minuten.
  • 2 Voeg de sjalotjes, worteltjes en knoflook toe en bak zachtjes 3 minuten.
  • 3 Schep de rozemarijn en tomaten erdoor en bak ze 3 minuten mee.
  • 4 Giet de bouillon erbij en kook zachtjes met deksel 15 minuten.
  • 5 Breng de soep op smaak met zout en peper en roer de balsamicoazijn erdoor.
  • 6 Pureer de soep en serveer deze in warme borden.
  • 7 Verdeel de ham over de soep en schep er een lepeltje pesto op.

bereidingstip

Lekker met crostini. Bestrijk plakjes stokbrood of ciabatta met olijfolie, gemengd met geperste knoflook, en rooster ze onder een hete ovengrill.


voedingswaarde

energie 250 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 9 gram