4 personen
eenvoudig
20 min.
lunch, klein gerecht, hoofdgerecht
home recepten Tostada met makreel, venkel en rucola

Tostada met makreel, venkel en rucola

ingrediënten


20 min
4 personen
400 gram gerookte makreelfilets

dit product is niet beschikbaar

75 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

75 gram veldsla

dit product is niet beschikbaar

200 gram kruidenroomkaas

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels kappertjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bieslook

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

2 venkelknollen
olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 grote tortillawraps

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Bestrijk de tortilla’s aan beide kanten met olijfolie en leg naast elkaar op een bakplaat. Bak in het midden van de oven in 4 minuten per kant goudbruin.
  • 2 Meng intussen de venkel met de citroenrasp, de helft van het citroensap, de helft van de bieslook en de kappertjes.
  • 3 Bestrijk de krokante tortilla’s met roomkaas en verdeel de rucola en venkel erover. Leg de makreel erop en bestrooi met de overige bieslook en wat venkelloof. Besprenkel met de rest van het citroensap.

bereidingstip

Voor deze tostada kun je de tortilla’s ook krokant bakken in een koekenpan met een dun laagje milde olijfolie. . Vervang voor een friszure topping op deze tostada de kappertjes door blokjes augurk.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 725 kcal
vet 47 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 40 gram
eiwit 32 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté