4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, klein gerecht, hoofdgerecht
home recepten Tostada met pulled chicken, mango en avocado

Tostada met pulled chicken, mango en avocado

ingrediënten


20 min
4 personen
3 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

eetlepel Mexicaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

2 avocado's

dit product is niet beschikbaar

2 limoenen

dit product is niet beschikbaar

1 kleine rode ui

dit product is niet beschikbaar

1 mango

dit product is niet beschikbaar

olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 grote tortillawraps

dit product is niet beschikbaar

500 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar

500 gram kipdijfilets

dit product is niet beschikbaar

1 kippenbouillontablet

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Breng een pan water met het bouillonblokje aan de kook. Kook de kipfilet hierin in 15 minuten zachtjes gaar. Schep de kip uit de pan en laat iets afkoelen. Verwarm intussen de oven voor op 180ºC.
  • 2 Bestrijk de tortilla’s aan beide kanten met olijfolie en leg naast elkaar op een bakplaat. Bak in het midden van de oven in 4 minuten per kant goudbruin.
  • 3 Trek de gare kip met twee vorken in plukjes uit elkaar tot pulled chicken. Meng de mango met de rode ui en de helft van het limoensap. Sprenkel de rest van het limoensap over de avocado.
  • 4 Meng de Mexicaanse kruiden door de pulled chicken. Verdeel dit over de tostada’s en schep de mango en avocado erop. Bestrooi met de bosui.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 715 kcal
vet 39 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 53 gram
eiwit 34 gram