4 personen
gemiddeld
15 min.
lunch, brunch
home recepten Tostada met Tex-Mex roerei

Tostada met Tex-Mex roerei

ingrediënten


15 min
4 personen
1 limoen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels koriander

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel jalapenopeper

dit product is niet beschikbaar

1 avocado

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels Mexicaanse kruidenmix

dit product is niet beschikbaar

6 eieren

dit product is niet beschikbaar

100 cherrytomaatjes

dit product is niet beschikbaar

1 blik chilibonen

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

4 tortillawraps

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Bestrijk de tortilla’s aan beide kanten met 1 eetl. olie en leg naast elkaar op de met bakpapier beklede bakplaat. Bak in het midden van de oven in 4 min. per kant goudbruin en krokant.
  • 2 Verwarm intussen de chilibonen in een pan op een lage stand. Verhit de rest van de olie in een koekenpan, leg de tomaatjes in de pan met de snijkant naar beneden en bak 4 min. op een middelhoge stand. Voeg de eieren en Mexicaanse kruiden toe en roer rustig tot het ei net gestold is.
  • 3 Schep de chilibonen op de tostada’s. Verdeel het roerei, de avocado en jalapeñoplakjes erover. Bestrooi met de koriander en serveer met een partje limoen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 489 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 36 gram
eiwit 21 gram