4 personen
eenvoudig
10 min.
hoofdgerecht
home recepten Traybake zalm met krieltjes en courgette

Traybake zalm met krieltjes en courgette

ingrediënten


10 min
4 personen
150 gram tzatziki
bosje muntblaadje
200 gram diepvriestuinbonen

dit product is niet beschikbaar

500 gram zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepels vadouvan
3 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 courgettes

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram krieltje

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de krieltjes en courgette met 2 eetl. olie, 1 eetl. vadouvan en zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 35 min. in het midden van de oven.
  • 2 Meng ondertussen de rest van de olie met de rest van de vadouvan en zout en bestrijk de vis rondom met de kruidenolie.
  • 3 Neem na 20 min. de bakplaat uit de oven. Verdeel de tuinerwten erover en schep om. Leg de vis ertussen. Rooster nog 10-15 min. tot de zalm net gaar is.
  • 4 Neem de bakplaat uit de oven, haal de vis eraf en schep de krieltjes, courgette en tuinerwten om met de munt. Serveer met de zalm en tzatziki.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 626 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 59 gram
eiwit 39 gram