eenvoudig
25 min.
lunch, klein gerecht, brunch, klein gerecht/hapje
home recepten Triangel met zalm en garnalen

Triangel met zalm en garnalen

ingrediënten


25 min
eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

mayonaise
2 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

250 gram Hollandse garnalen

dit product is niet beschikbaar

4 takjes dille

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel dille

dit product is niet beschikbaar

hete pepersaus

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zure room

dit product is niet beschikbaar

250 gram gerookte zalm

dit product is niet beschikbaar

1 wit casinobrood

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

8 feestprikkers

  • 1 Snijd de korst van het brood en snijd het brood horizontaal in dunne plakken.
  • 2 Houd 100 gram gerookte zalm apart voor de garnering. Snijd de rest van de zalm in kleine stukjes en meng deze met de zure room, pepersaus naar smaak en gehakte dille.
  • 3 Houd voor de garnalenvulling 100 gram garnalen apart. Meng de rest van de garnalen met de mayonaise, citroensap en peper naar smaak.
  • 4 Snijd 12 sneetjes van de plakken brood (er blijft brood over). Leg 4 sneetjes brood naast elkaar en verdeel de zalmvulling erover.
  • 5 Leg de volgende sneetjes erop met daarop de garnalenvulling. Dek af met de laatste sneetjes. Bestrijk de bovenkanten dun met mayonaise.

bereidingstip

Vervang het casinobrood in dit recept door triangelbroodjes en snijd deze in 3 laagjes.. Bestrijk de zijkanten met mayonaise of roomkaas en druk er tuinkers of plakjes komkommer tegenaan.. Je hebt een heel casinobrood nodig om mooie plakken voor deze sandwiches te kunnen maken, maar hierdoor houd je wel wat brood over. Gebruik de rest van het brood voor croutons, tosti’s, paneermeel of vries het in.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 480 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 44 gram
eiwit 35 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté