4 personen
gemiddeld
15 min.
nagerecht

Trifle

ingrediënten


15 min
4 personen
150 gram pitloze rode druiven

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

74 gram kloppudding vanille

dit product is niet beschikbaar

1 banaan

dit product is niet beschikbaar

2 sinaasappels

dit product is niet beschikbaar

250 gram aardbeien

dit product is niet beschikbaar

225 gram cake
1 pakje aardbeienjelly

benodigdheden

ronde (glazen) hogere schaal

  • 1 Maak de aardbeienjelly volgens de aanwijzingen op de verpakking met een halve liter water.
  • 2 Bedek de bodem van de schaal met de helft van de cake. Verdeel hierover een laag aardbeienplakjes.
  • 3 Giet de jelly erop en schud even met de schaal zodat het zich goed verdeelt. Zet de schaal afgedekt minimaal 30 minuten in de koelkast om op te stijven.
  • 4 Bedek de jelly met de rest van de cake. Verdeel hierover de sinaasappel- en banaanstukjes.
  • 5 Klop het vanillepuddingpoeder met de melk een minuut stevig door en verdeel dit over het fruit.
  • 6 Laat afgedekt opstijven in de koelkast. Bedek de pudding met de druiven.

bereidingstip

Lekker met geklopte slagroom.. <h4>Waar komt trifle vandaan? </h4> <p>Trifle is een Engels dessert met laagjes cake, fruit, custard en room. De naam betekent zoiets als kleinigheid: simpel om te maken, groots om te serveren.</p>. <h4>Tips voor het opbouwen van je trifle</h4> <p>Een grote schaal is feestelijk en snel; kleine glazen zijn handig voor strakke lagen en portiecontrole. Werk in herhaalbare laagjes: cake of biscuit, fruit + sap of likeur, custard, room. Druk niet te hard aan en verdeel elk laagje gelijkmatig langs de rand voor dat mooie effect.</p>. <h4>Kun je trifle van tevoren maken?</h4> <p>Maak je trifle liever kort voor het serveren, dan blijven cake en room mooi. Wil je vooruit werken: bouw maximaal 4 tot 6 uur eerder en bewaar de trifle afgedekt in de koelkast. Voeg knapperige toppings (koekjes, nootjes) pas vlak voor het opdienen toe.</p>. <h4>Variatietips</h4> <ul> <li>Fruit: aardbei, framboos, mango, perzik, kersen, bosvruchten (vers of uit de diepvries, goed uitgelekt)</li> <li>Cake: gewone cake, citroencake, brownie, lange vingers of rolcake</li> <li>Smaakmakers: citroenrasp, vanille, sinaasappelschil, likeur (amaretto, sherry), espresso</li> <li>Crunch: verkruimelde koekjes, amandelschaafsel, meringue, granola</li> <li>Sauceswirl: fruitcoulis, karamelsaus of chocoladeganache </li> </ul>. <h4>Hoe lang kan ik trifle bewaren?</h4> <p>Afgedekt in de koelkast 1 dag op z’n best; dag 2 kan nog, maar de cake wordt zachter. Niet invriezen: custard en room schiften.</p>. <h4>Is tiramisu een trifle?</h4> <p>Nee. Tiramisu is ook een gelaagd dessert, maar Italiaans, met koffie, mascarpone en lange vingers. Qua opbouw familie van de trifle, maar met andere ingrediënten.</p>


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 570 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 93 gram
eiwit 10 gram