4 personen
hoofdgerecht
home recepten Tropische salade van kropsla met avocado, gerookte zalm, ananas en mango

Tropische salade van kropsla met avocado, gerookte zalm, ananas en mango

ingrediënten


4 personen
1 snufje zout
1 snufje versgemalen peper
1 deciliter olijfolie
1 halve citroen
1 halve ananas
1 halve mango
200 gram gerookte zalm
2 avocado’s
1 kropsla

  • 1 Pluk de kropsla, scheur grotere bladeren in vieren en was grondig onder de kraan. Laat vervolgens zeer goed uitlekken.
  • 2 Maak de mango en de ananas schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes
  • 3 Rasp de citroen en houd deze rasp apart.
  • 4 Doe het sap van de citroen met een klein beetje ananas en mango in de blender en kruid met zout en peper. Draai volledig glad en voeg nu druppelsgewijs de olijfolie toe. Houd deze dressing apart.
  • 5 Snijd de avocado’s doormidden, verwijder de pit en lepel voorzichtig de gehalveerde avocado’s uit de schil.
  • 6 Leg met de platte kant naar beneden op een snijplank en snijd met een scherp in zo dun mogelijke plakjes. Duw deze plakjes uit elkaar, zodat een waaier ontstaat en rol dat vervolgens op. Op deze manier heb je een bloem van avocado gemaakt.
  • 7 Dresseer in het midden van 4 borden de avocadobloem en verdeel er de kropsla langs.
  • 8 Schep er de mango en de ananas over en verdeel er plakjes van de gerookte zalm op.
  • 9 Lepel er de tropische dressing overheen en bestrooi het geheel met citroenrasp en versgemalen peper.