gemiddeld
30 min.
nagerecht/desserts, nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Tropische vruchtentaartjes

Tropische vruchtentaartjes

ingrediënten


30 min
1 papaja
2 kiwi's

dit product is niet beschikbaar

1 banaan

dit product is niet beschikbaar

1 mango

dit product is niet beschikbaar

theelepel amandelaroma
theelepel vanille-essence

dit product is niet beschikbaar

1 eiwit

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zachte boter

dit product is niet beschikbaar

40 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

125 gram amandelen

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel citroenrasp

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

75 gram witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

200 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

12 kleine taartvormpjes

blindbakvulling

  • 1 Doe de ingrediënten voor het deeg met een snufje zout in een kom en snijd de boter met twee messen in kleine stukjes.
  • 2 Kneed alles tot een soepel deeg.
  • 3 Verpak het in vershoudfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.
  • 4 Meng de ingrediënten voor de amandelpasta tot een stevige crème.
  • 5 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 6 Rol het deeg uit en bekleed de vormpjes ermee.
  • 7 Prik het deeg in met een vork.
  • 8 Leg er stukjes bakpapier op met daarop de blindbakvulling. Druk deze een beetje aan.
  • 9 Bak het deeg 15-20 minuten in het midden van de oven.
  • 10 Verwijder het bakpapier met vulling en laat de bodempjes afkoelen.
  • 11 Bestrijk ze met de amandelpasta en verdeel de vruchten erover.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 270 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 28 gram
eiwit 5 gram
nieuwe terugroepacties | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip