4 personen
gemiddeld
15 min.
voorgerecht, bijgerecht
home recepten Tuinbonensalade met artisjok en pecorino

Tuinbonensalade met artisjok en pecorino

ingrediënten


15 min
4 personen
1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 ciabattabrood

dit product is niet beschikbaar

75 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

75 gram pecorinokaas

dit product is niet beschikbaar

1 potje artisjokharten

dit product is niet beschikbaar

75 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

300 gram diepvriestuinbonen

dit product is niet beschikbaar

50 gram blanke amandelen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan en hak ze grof. Blancheer de tuinbonen circa 2 minuten.
  • 2 Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de rucola, tuinbonen, artisjokharten en amandelen over een schaal en besprenkel met de dressing. Schaaf met een kaasschaaf flinters pecorino boven de salade. Serveer met de ciabatta.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 510 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 41 gram
eiwit 18 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté