4 personen
eenvoudig
30 min.
lunch, bijgerecht
home recepten Tuinbonensalade met mozzarella en kruidendressing

Tuinbonensalade met mozzarella en kruidendressing

ingrediënten


30 min
4 personen
150 gram mozzarella

dit product is niet beschikbaar

olijfolie

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel munt

dit product is niet beschikbaar

150 gram gemengde bladsla

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

2 avocado's

dit product is niet beschikbaar

1 kleine komkommer

dit product is niet beschikbaar

2 kilogram tuinbonen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de tuinbonen in 7-8 minuten beetgaar. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in boogjes. Besprenkel de plakjes avocado met 2 eetlepels citroensap. Schep de bosui door de sla.
  • 2 Meng 2 eetlepels citroensap met de munt, peterselie, olijfolie, zout en peper. Giet de tuinbonen af en schep de dressing door de warme bonen.
  • 3 Verdeel de komkommer en avocado met het bonenmengsel en de mozzarella over de sla. Besprenkel met olijfolie.

bereidingstip

Vervang verse tuinbonen in dit recept door 600 gram diepvriestuinbonen en kook deze 3-5 minuten.. Feta of gorgonzola is ook lekker bij deze salade.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 465 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 15 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté