4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, brunch
home recepten Tuna cheese melt

Tuna cheese melt

ingrediënten


20 min
4 personen
snufje paprikapoeder
snufje Provençaalse kruiden
50 gram cheddarkaas

dit product is niet beschikbaar

50 gram oude kaas

dit product is niet beschikbaar

100 gram roomkaas

dit product is niet beschikbaar

1 ciabattabrood

dit product is niet beschikbaar

1 stokbrood

dit product is niet beschikbaar

krop kropsla

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

2 blikjes tonijn op water

dit product is niet beschikbaar

bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 stengel bleekselderij

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng de bleekselderij met de bosui, peterselie en tonijn. Roer de mayonaise los met het citroensap en de olijfolie en maal er wat peper over. Schep deze saus door de tonijnsalade.
  • 2 Verwarm de roomkaas met de geraspte kaas, kruiden en paprikapoeder in een (steel)pan tot een gladde kaassaus. Breng op smaak met peper en neem van de warmtebron.
  • 3 Snijd het brood in de lengte door en beleg de onderkant met de kropsla. Verdeel de tonijnsalade erover en bedruppel met de kaassaus.
  • 4 Leg het broodkapje erop, snijd in vieren en serveer direct.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 480 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 36 gram
eiwit 30 gram