4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Turkse pizza met gehakt en yoghurt

Turkse pizza met gehakt en yoghurt

ingrediënten


20 min
4 personen
1 bakje koriander

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels Turkse yoghurt
2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 pak mix voor pizzabodem

dit product is niet beschikbaar

1 blikje tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijn

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

250 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

mixer met deeghaken

deegroller

2 bakplaten met bakpapier

  • 1 Meng het gehakt met de paprika, knoflook, het paprikapoeder, de komijn en tomatenpuree. Breng op smaak met zout en/of peper.
  • 2 Verwarm de oven voor op 220ºC. Kneed in de keukenmachine of met de mixer een soepel deeg van de pizzamix, 250 ml koud water en de olijfolie.
  • 3 Verdeel het deeg in 4 porties. Rol elke portie uit tot een langwerpige pizzabodem. Leg op elke met bakpapier beklede bakplaat 2 pizzabodems. Verdeel het gehaktmengsel over de bodems.
  • 4 Bak de pizza’s in de oven in 20 min. lichtbruin en gaar. Snijd de koriander fijn. Garneer de pizza’s met de yoghurt en koriander.

bereidingstip

Garneer met een schijfje citroen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 606 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 84 gram
eiwit 25 gram