4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht
home recepten Tweekleurenmousse

Tweekleurenmousse

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels chocolade mokkaboontjes
4 speculaasjes

dit product is niet beschikbaar

4 bokkenpootjes

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels slagroom

dit product is niet beschikbaar

75 gram witte chocolade

dit product is niet beschikbaar

75 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Smelt apart van elkaar de pure chocolade met 1 eetlepel slagroom en de witte chocolade met 1 eetlepel slagroom au bain-marie. Laat iets afkoelen.
  • 2 Klop 2 losgeklopte eidooiers en kaneel door de pure en 2 losgeklopte eidooiers door de witte chocolade.
  • 3 Klop de eiwitten met een snufje zout stijf in een vetvrije kom. Voeg tijdens het kloppen in gedeelten de suiker toe.
  • 4 Spatel de helft van het eiwit door de pure en de andere helft door de witte chocolade.
  • 5 Verdeel de donkere chocolademousse over 4 glazen. Bestrooi met de koekkruimels en schep de lichte chocolademousse erop.
  • 6 Laat circa 1 uur opstijven in de koelkast. Garneer met mokkaboontjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 430 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 43 gram
eiwit 11 gram