4 personen
gemiddeld
30 min.
voorgerecht, tussengerecht
home recepten Uien-koolrösti met pittige hüttenkäse en gepocheerd ei

Uien-koolrösti met pittige hüttenkäse en gepocheerd ei

ingrediënten


30 min
4 personen
bosje basilicum

dit product is niet beschikbaar

theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

sambal

dit product is niet beschikbaar

harissa
1 paprika

dit product is niet beschikbaar

200 gram hüttenkäse

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

5 eieren

dit product is niet beschikbaar

150 gram witte kool

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng de uien en kool met zout. Kneed door tot de kool zacht is en meng met 1 ei. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoge stand. Bak hierin hoopjes van het mengsel aan beide kanten goudbruin.
  • 2 Meng de hüttenkäse met de paprika, harissa en kaneel. Breng een pan water tegen de kook aan en pocheer hierin de overige eieren circa 3 minuten per ei. Roer niet in het water. Schep de eieren met een schuimspaan uit de pan.
  • 3 Leg de rösti op een bord. Maak af met de hüttenkäse en leg een gepocheerd ei erop. Garneer met de basilicumblaadjes.

wijnadvies

Bij dit recept met gepocheerd ei ga je voor de volle witte J. Meyer Pinot Blanc. Liever rood? Kies dan voor Sensas Cabernet-Syrah. Een goede match bij de specerijen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 275 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 16 gram