4 personen
eenvoudig
10 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Uienringenchips met dip

Uienringenchips met dip

ingrediënten


10 min
4 personen
100 gram tzatziki

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel knoflookpoeder

dit product is niet beschikbaar

150 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

bakkwastje

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de uien in zo dun mogelijke plakken. Hoe dunner de plakken, hoe krokanter de chips. Rasp de kaas.
  • 2 Bestrooi de met bakpapier beklede bakplaat gelijkmatig met de kaas. Leg er de uiplakken naast elkaar op. Bestrijk de plakken met olie. Bestrooi de uien met het knoflook- en paprikapoeder.
  • 3 Bak in 20 min. in het midden van de oven goudgeel en krokant. Laat 5-10 min. afkoelen en breek of snijd de uienringenchips los. Serveer met de tzatziki om in te dippen.

bereidingstip

Varieer met smaakmakers! Gebruik 2 tl tacokruiden en serveer met guacemole. Of ga voor kruidenboterkruiden met zure room als dip.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 275 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 22 gram
Terugroepactie | SPAR Slavink 2st