4 personen
eenvoudig
30 min.
lunch, voorgerecht
home recepten Uiensoep met kerrieroom

Uiensoep met kerrieroom

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

800 milliliter vleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

800 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

4 grote uien
50 gram vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 ovenvaste soepkommen

  • 1 Smelt de boter en leg de uienringen erin. Bestrooi met 1 theelepel kerriepoeder en fruit totdat de ui goudgeel is. Schep regelmatig om.
  • 2 Giet de bouillon erbij en kook zachtjes 8-10 minuten.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200°C of verwarm de ovengrill. Schep de soep in de kommen en verdeel de slagroom erover. Bestrooi met de rest van de kerriepoeder en de amandelen. Zet de soep in de oven en laat iets kleuren.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 330 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 3 gram