4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Uiensoep met kip en kerrie

Uiensoep met kip en kerrie

ingrediënten


30 min
4 personen
1 bosje verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 liter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

400 gram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

500 gram uien

dit product is niet beschikbaar

400 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit 2 eetlepels olie in een soeppan. Bestrooi de kipreepjes met zout en peper en bak ze rondom lichtbruin en gaar in 6-8 minuten. Schep ze uit de pan.
  • 2 Voeg de rest van de olijfolie bij het bakvet en bak hierin de uien met kerrie 2-3 minuten.
  • 3 Schep de aardappelblokjes erdoor en bak ze 2 minuten mee.
  • 4 Giet de bouillon erbij en kook zachtjes circa 15 minuten.
  • 5 Pureer de soep en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de kipreepjes over borden of kommen en schep de hete soep erop. Bestrooi met peterselie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 350 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 28 gram
eiwit 27 gram