4 personen
gemiddeld
30 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Uientaart met gehakt

Uientaart met gehakt

ingrediënten


30 min
4 personen
20 gram pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel citroenrasp

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

200 gram half-om-half gehakt

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter room

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

2 grote uien
1 eetlepel olie

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

bloem

dit product is niet beschikbaar

200 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

taartvorm

  • 1 Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en bekleed de ingevette vorm ermee. Prik met een vork gaatjes in de bodem en laat in de koelkast 10 minuten rusten.
  • 2 Houd eventueel een restje deeg apart om een decoratie mee te maken. Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de uien goudbruin.
  • 3 Voeg wat zout en 1 eetlepel water toe en laat op een lage stand nog 10 minuten zachtjes bakken. Klop de eieren los met de room, zout en peper.
  • 4 Schep de uien uit de pan en bak het gehakt op een hoge stand rul in het bakvet. Voeg de knoflook toe en fruit 1 minuut mee.
  • 5 Schep over in een fijne zeef en laat uitlekken. Schep het gehakt terug in de pan en voeg de citroenrasp, oregano en kaneel toe. Breng op smaak met zout en peper.
  • 6 Verwarm de oven voor op 200ºC. Schep het gehaktmengsel op de deegbodem en giet het eimengsel erop.
  • 7 Schud met de vorm om alles goed te verdelen. Dek af met de uien en bestrooi met de pijnboompitten.
  • 8 Maak eventueel een decoratie van reepjes deeg. Bak de taart in de oven in 25-30 minuten gaar en goudbruin.
  • 9 Bak de taart de eerste 10 minuten laag in de oven en verplaats dan naar het midden. Laat de taart buiten de oven 10 minuten rusten en snijd dan in punten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 730 kcal
vet 50 gram
verzadigd vet 26 gram
koolhydraten 44 gram
eiwit 26 gram