4 personen
gemiddeld
10 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Uientaart met gorgonzola en spekjes

Uientaart met gorgonzola en spekjes

ingrediënten


10 min
4 personen
1 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden

dit product is niet beschikbaar

200 gram gorgonzola

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

5 eieren

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels paneermeel

dit product is niet beschikbaar

1 rol hartige taartdeeg

dit product is niet beschikbaar

1 rol diepvriesbladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

4 uien

dit product is niet beschikbaar

3 rode uien

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

250 gram gerookte spekreepjes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

quichevorm

lage taartvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Bak de spekreepjes uit in een droge, hete koekenpan. Schep ze uit de pan. Voeg de olijfolie toe aan het spekvet en bak hierin de uienringen circa 8 minuten.
  • 2 Bekleed de vorm met het bladerdeeg en het bakpapier. Prik de deegbodem in met een vork en bestrooi met paneermeel. Verdeel de ui en spekjes erover.
  • 3 Klop de eieren los met de kookroom, gorgonzola en kruiden. Giet dit over de taartvulling en bak de taart in de oven in circa 35 minuten goudbruin en gaar.

bereidingstip

Een hartige taart of quiche is de perfecte budgetmaaltijd. Met een paar ingrediënten bak je namelijk al een heerlijke taart en je kunt ontelbaar veel smaakcombinaties maken. Gebruik je creativiteit en verwerk zo de restjes uit je koelkast eens op een andere manier. In plaats van kookroom kun je ook crème fraîche of Griekse yoghurt gebruiken voor een wat frisser resultaat.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 955 kcal
vet 69 gram
verzadigd vet 33 gram
koolhydraten 45 gram
eiwit 36 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate