4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Uientaart met rozemarijn

Uientaart met rozemarijn

ingrediënten


30 min
4 personen
3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt honing

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt mosterd

dit product is niet beschikbaar

50 gram hazelnoten

dit product is niet beschikbaar

150 gram veldsla

dit product is niet beschikbaar

100 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

8 plakjes hartigetaartdeeg
4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 takjes rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

ui

dit product is niet beschikbaar

600 gram rode uien

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui. Voeg de rozemarijn, knoflook, zout en peper toe en fruit nog 1 minuut. Voeg een paar eetlepels water toe en stoof afgedekt 5 minuten.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200ºC. Bekleed de bakplaat met het deeg en druk de deegranden op elkaar. Vouw de buitenste randen 1 cm om voor een dikkere rand. Verdeel de uien erover.
  • 3 Klop het ei met de room los en giet over de uien. Bestrooi eventueel met de kaas en bak de taart in de oven in circa 20 minuten goudbruin.
  • 4 Meng intussen de sla met de noten. Klop een dressing van de mosterd, honing, azijn en olie en breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Schep de dressing vlak voor het serveren door de salade en serveer bij de taart.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 700 kcal
vet 41 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 55 gram
eiwit 23 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté