4 personen
eenvoudig
30 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Vadouvan-bloemkoolroosjes met mangochutney

Vadouvan-bloemkoolroosjes met mangochutney

ingrediënten


30 min
4 personen
3 eetlepels mangochutney

dit product is niet beschikbaar

2 takjes munt

dit product is niet beschikbaar

bloemkool

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels vadouvan
1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 kleine ui

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

4 metalen spiesen

barbecue

  • 1 Maal in de hakmolen de ui met de knoflook en de vadouvan fijn. Voeg de olijfolie en het citroensap toe en maal tot een smeuïge pasta.
  • 2 Doe de vadouvanpasta in een schaal. Schep er de bloemkoolroosjes door en laat ca. 15 min. afgedekt marineren.
  • 3 Rijg de bloemkoolroosjes eventueel aan spiesen. Gril ze op de hete barbecue in ca. 8-10 min. bruin en beetgaar.
  • 4 Leg de bloemkoolspiesen op een schaal. Bestrooi met de blaadjes munt en serveer met de mangochutney om te dippen.

bereidingstip

Deze pasta is ook lekker voor kiphaasjes, speklappen, schouderkarbonades, garnalen en broccoli.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 88 kcal
vet 4 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 2 gram