8 personen
gemiddeld
35 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Vanille-cheesecake met cranberry

Vanille-cheesecake met cranberry

ingrediënten


35 min
8 personen
3 eetlepels ongezouten pistachenoten

dit product is niet beschikbaar

300 gram cranberrycompote

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels gelatine

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

100 gram witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

1 vanillestokje

dit product is niet beschikbaar

400 gram roomkaas

dit product is niet beschikbaar

200 gram cashewnoten

dit product is niet beschikbaar

200 gram hazelnoten

dit product is niet beschikbaar

200 gram blanke amandelen

dit product is niet beschikbaar

250 gram dadels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

springvorm

bakpapier

keukenmachine

vershoudfolie

  • 1 Meng voor de cranberrylaag de gelatinepoeder met 3 eetlepels koud water in een kom en laat 10 minuten staan. Roer even door met een vork zodat er geen klontjes in zitten.
  • 2 Pureer intussen de cranberrycompote fijn en wrijf boven een pannetje door een zeef.
  • 3 Meng het gelatinemengsel erdoor en verwarm al roerend tegen de kook aan. Laat afkoelen tot dik vloeibaar.
  • 4 Neem de taart even uit de koelkast en verwijder het folie. Giet de cranberrylaag over de taart.
  • 5 Draai een beetje rond zodat het laagje goed verdeeld is en laat de taart afgedekt met vershoudfolie nog minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
  • 6 Snijd de taart voorzichtig los van de vorm en verwijder de ring. Garneer met de nootjes.

bereidingstip

Garneer de taart ook eens met krullen witte chocolade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 635 kcal
vet 40 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 55 gram
eiwit 12 gram