4 personen
eenvoudig
15 min.
nagerecht
home recepten Vanille-citroentaartjes

Vanille-citroentaartjes

ingrediënten


15 min
4 personen
eetlepel poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

bloem

dit product is niet beschikbaar

4 plakjes bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

25 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel maizena

dit product is niet beschikbaar

5 eidooiers

dit product is niet beschikbaar

1 vanillestokje

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 kleine lage taartvormpjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Schraap het merg uit het vanillestokje en meng het door de eidooiers.
  • 2 Roer de maïzena door 2 eetlepels slagroom. Voeg de rest van de slagroom, de suiker en de citroenrasp aan het dooiermengsel toe.
  • 3 Roer de aangelengde maïzena erdoor en verwarm op halve stand zonder te koken tot de crème dikker wordt.
  • 4 Rol de bladerdeeglapjes iets uit op een beetje bloem.
  • 5 Spoel de vormpjes af met koud water of vet ze licht in.
  • 6 Snijd de deegplakken ruimer dan de vormpjes en leg ze erin.
  • 7 Zet ze op de bakplaat of het rooster en vul ze tot bijna aan de rand met de vanille-citroencrème.
  • 8 Bak ze 10-11 minuten in het midden van de oven tot er kleine bruine puntjes ontstaan. Laat ze afkoelen en bestrooi ze met poedersuiker.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 435 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 24 gram
eiwit 7 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté