6 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht/desserts, nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Vanillekwarktaart met frambozen

Vanillekwarktaart met frambozen

ingrediënten


30 min
6 personen
50 gram witte chocolade

dit product is niet beschikbaar

250 gram frambozen

dit product is niet beschikbaar

450 gram Melkan halfvolle kwark vanille

dit product is niet beschikbaar

50 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter Melkan verse slagroom

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter Melkan melk

dit product is niet beschikbaar

6 blaadjes gelatine

dit product is niet beschikbaar

300 gram tarwebiscuitjes

dit product is niet beschikbaar

150 gram Melkan grasboter

benodigdheden

springvorm

bakpapier

  • 1 Smelt de boter op een lage stand. Meng de koekkruimels goed met de gesmolten boter. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Druk het koekmengsel aan op de bodem van de vorm en laat afkoelen. Zet dan afgedekt in de koelkast.
  • 2 Week de gelatine circa 10 minuten in koud water. Verwarm de melk tot het kookpunt en schakel dan de warmtebron uit. Knijp de gelatine goed uit en roer door de melk, tot de gelatine is opgelost. Laat al roerend afkoelen tot lauwwarm en klop door de vanillekwark.
  • 3 Klop de slagroom stijf met de poedersuiker en spatel de kwark erdoorheen. Leg de helft van de frambozen op de koekbodem en giet de kwarkvulling erover. Laat afgedekt minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
  • 4 Garneer de taart met de overige frambozen en gehakte chocolade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 885 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 61 gram
eiwit 13 gram