4 personen
gemiddeld
25 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Vanillerijst-timbaaltje met sinaasappel en karamel-sesamsaus

Vanillerijst-timbaaltje met sinaasappel en karamel-sesamsaus

ingrediënten


25 min
4 personen
1 theelepel vanille-essence

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

150 gram bruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

75 gram sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

75 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

200 gram dessertrijst

dit product is niet beschikbaar

1 vanillestokje

dit product is niet beschikbaar

1 liter melk

dit product is niet beschikbaar

1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 timbaaltjes

vershoudfolie

  • 1 Rasp de schil van de sinaasappel en snijd de vrucht in plakjes. Snijd de rest van de schil eraf en houd de sinaasappelplakken apart. Bekleed de timbaaltjes met folie.
  • 2 Verwarm de melk met de sinaasappelrasp, vanillestokje, vanillemerg, dessertrijst, suiker en een snufje zout. Kook volgens de aanwijzingen op de verpakking van de rijst tot de rijst gaar is. Roer af en toe door.
  • 3 Rooster intussen het sesamzaad in een droge, hete koekenpan goudbruin en laat afkoelen op een bord. Verwijder het vanillestokje uit de rijst. Verdeel de vanillerijst over de timbaaltjes en druk met de achterkant van een lepel goed aan.
  • 4 Verwarm de ingrediënten voor de saus in een pannetje op een lage stand, tot de suiker is opgelost. Kook zachtjes 8-10 minuten tot een licht gebonden saus. Schep de helft van de sesam erdoor. Stort de vanillerijst op bordjes. Giet de karamelsaus erover en bestrooi met de rest van het sesamzaad. Leg de sinaasappelplakken erbij.

bereidingstip

Vervang het vanillestokje in dit recept door saffraan.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 910 kcal
vet 43 gram
verzadigd vet 22 gram
koolhydraten 112 gram
eiwit 18 gram