gemiddeld
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht, bijgerecht
home recepten Vanillesaus

Vanillesaus

ingrediënten


20 min
3 eidooiers

dit product is niet beschikbaar

50 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

1 vanillestokje

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel suiker

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Breng de slagroom aan de kook met de melk, 1 eetlepel suiker, het vanillemerg en vanillestokje.
  • 2 Meng 50 gram suiker met de eidooiers en roer glad. Giet een beetje van de hete room bij de eidooiers en meng goed.
  • 3 Giet het eimengsel in de pan en laat de saus al roerend tegen de kook aan dikker worden. Laat de saus niet koken.
  • 4 Verwijder het vanillestokje en serveer de vanillesaus warm of koud.

bereidingstip

Lekker over geweckte kerstcakejes met appel en amandelen, kijk voor dit recept elders op boodschappen.nl


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté