- 1 Giet de ananas af en vang het vocht op. Marineer het vlees 20 minuten in een mengsel van 2 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels zonnebloemolie en basterdsuiker.
- 2 Verhit 2 eetlepels olie in de wok en roerbak hierin de vleesplakjes rondom bruin en gaar. Schep ze even uit de wok.
- 3 Voeg de knoflook bij het bakvet met de wijnazijn, tomatenketchup, honing en chilisaus.
- 4 Meng de maïzena met het ananassap, voeg dit toe en bind de saus.
- 5 Voeg het vlees en de ananasblokjes toe en verwarm even. Bereid de mihoen volgens de aanwijzing op de verpakking.
- 6 Serveer het gerecht bestrooid met bosui.
wijnadvies
Smakelijk met de Schoondal Classic White. Die is droog, maar ook weer net niet té. Dat is heerlijk bij de zoetzure saus. Ook een mildzoete Rosé d’Anjou is een goede keuze.