4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Varkensfilet in zoetzure saus met mihoen

Varkensfilet in zoetzure saus met mihoen

ingrediënten


20 min
4 personen
1 lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

250 gram mihoen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel maizena

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels chilisaus

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels tomatenketchup

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels witte wijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

400 gram varkensfilets

dit product is niet beschikbaar

200 gram ananasstukjes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Giet de ananas af en vang het vocht op. Marineer het vlees 20 minuten in een mengsel van 2 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels zonnebloemolie en basterdsuiker.
  • 2 Verhit 2 eetlepels olie in de wok en roerbak hierin de vleesplakjes rondom bruin en gaar. Schep ze even uit de wok.
  • 3 Voeg de knoflook bij het bakvet met de wijnazijn, tomatenketchup, honing en chilisaus.
  • 4 Meng de maïzena met het ananassap, voeg dit toe en bind de saus.
  • 5 Voeg het vlees en de ananasblokjes toe en verwarm even. Bereid de mihoen volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • 6 Serveer het gerecht bestrooid met bosui.

wijnadvies

Smakelijk met de Schoondal Classic White. Die is droog, maar ook weer net niet té. Dat is heerlijk bij de zoetzure saus. Ook een mildzoete Rosé d’Anjou is een goede keuze.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 570 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 79 gram
eiwit 30 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté