4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Varkensfilet met kastanjes en zuidvruchten

Varkensfilet met kastanjes en zuidvruchten

ingrediënten


20 min
4 personen
100 gram gekookte kastanjes
100 gram gedroogde pruimen

dit product is niet beschikbaar

100 gram gedroogde abrikozen

dit product is niet beschikbaar

100 gram gedroogde vijgen

dit product is niet beschikbaar

1 steranijs

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter vleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter appelsap

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel arachideolie

dit product is niet beschikbaar

500 gram varkensfilets

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bestrooi het vlees met zout en versgemalen peper. Verhit de olie en boter in een braadpan en bak het vlees rondom bruin.
  • 2 Neem het vlees uit de pan. Blus af met de sojasaus en voeg appelsap, vleesbouillon, steranijs en de zuidvruchten toe.
  • 3 Verwarm, leg het vlees er weer bij en stoof zachtjes circa 30 minuten. Voeg de kastanjes toe en stoof nog circa 5 minuten.
  • 4 Verwijder de steranijs. Serveer het vlees in plakken gesneden met de saus eromheen. Lekker met rodekool en aardappelpoffers.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 535 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 53 gram
eiwit 33 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté