6 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Varkensfilet met peer en rozemarijn

Varkensfilet met peer en rozemarijn

ingrediënten


30 min
6 personen
150 milliliter vleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter appelsap

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

5 peren

dit product is niet beschikbaar

200 gram mager gerookt spek

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

750 gram varkensfilets

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram vastkokende aardappel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

2 ovenschalen

  • 1 Verwarm de oven voor op 170°C. Besprenkel de aardappelpartjes met de helft van de olijfolie en bestrooi met zout. Leg ze in een ovenschaal en zet in het midden van de oven.
  • 2 Bestrooi de varkensfilet met zout en peper. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de varkensfilet in 1-2 minuten per kant lichtbruin. Leg het vlees in een tweede ovenschaal.
  • 3 Fruit de uien en de knoflook in het bakvet. Voeg de spekreepjes toe en bak ze even mee. Schep de uien, spekjes en peren bij het vlees. Verdeel de honing erover en bestrooi met de rozemarijn.
  • 4 Voeg de wijn en de bouillon toe aan het bakvet en kook circa 2 minuten. Giet het vocht over het vlees in de ovenschaal en zet het vlees circa 20 minuten in de oven naast de aardappels.
  • 5 Serveer de varkensfilet met de geroosterde aardappels. Lekker met worteltjes, gestoofd met een beetje honing.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 600 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 54 gram
eiwit 38 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté